pühapäev, 25. jaanuar 2009

Kes me siis oleme???

Me tahame, et noored ei raiskaks oma väärtuslikku aega ainult Viru Keskuste sugustes kohtades passimisele vaid teeks oma ajaga midagi kasulikku. Me tahame, et noored saaksid võimaluse avaldada oma mõtteid ja tundeid ning, et maailm neid ka kuuleks.

KUIDAS SEDA TEHA PLAANITE?
Esimesed sammud oleksid tutvustamine ehk reklaamimine. Mõte oli teha tutvustav film oma projekti kohta ja seda koolides ringlusesse lasta. Flaierite jagamine ja loomulikult ka Tallinna tänavatel oma projekti tuvustamine. Suhtleme teiste noortega ja püüame nad panna huvituma sellest mida me teha ütitame. Teine samm on mõnusa, avara ja suure ruumi leidmine, kus koguneks ja proove läbi viia. Kolmas samm oleks noore juhendaja leidmine, kes ise sellisest asjast huvitub ja kes oleks nõus meid siis ka õpetama. Nendest kolmest sammust on meil kaks täidetud, meil on olemas suur ruum mida me saame iga kell kasutada. Tutvustav film on meil ka tehtud mida on võimalik näha youtube’is.
Meie nö äriplaan on, et me tahaksime teha sellise „grupi“ , mis tegeleks noorte omaloominguga. Esmaselt alustaks teatriga kuna see üks lihtsamaid ja samas kõige arendav väljendus vorm. Kui esimene aasta lägeb edukalt ja meil on palju toetatjaid siis lisaks tegevusalasid juurde näiteks laulude, luuletuste kui ka tantsukavade kirjutamine, kuid see on alles tulevik. Näidendist siis, ideaalis tahaks me kokku saada algul umbes 10-15 inimest ühe näidendi jaoks. Idee on siis selline, et koguks noored kokku ja hakkaks ise noorte teemalist näidendit kirjuatama, lavastama ja lõpuks ka esitama. Tegevuse käigus sooviks kutsuda noortega rääkima selle ala tegijaid, et näidendi valmimine oleks ladusam ja lõbusam. Kui teos valmis siis hakkaks tegelema sellega, et seda ka esitada oskaks. Kui ka see on lõpuks selge siis tuleks suur esietendus, kus me oma teost ühiskonnale demostreeriks. Meil on isegi võimalus enda esimene etendus näidata vanalinnapäevade raames.

MIS ON TEIE PROJEKTI TULEMUS?
Loomulikult see, et noorte ühiskond on kultuursem. Kui näidend (tulevikus võib olla film või luulekogu) on noorte tehtud siis on suurem tõenäosus, et seda läheb ka palju noori vaatama. Loodame, et noored hakkavad rohkem huvituma eneseväljenduses, ennese arendusega, ning unustavad päevad mis olid täidetud vaid arvutimängudega ja kaubamajades istumisega. Teiseks on siis see, et noorte oma ideed on maailmale esitatud. Noored võtavad initsatiivi enda kätte ja teevad seda mida nad tahavad teha. Kolmandaks siis see, et saame aidata varjupaikade või haiglate tingimused paremaks muutmisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar